Історія ендуро

Ендуро – універсальна дисципліна.

Колись давним-давно гонки на гірських велосипедах представляли собою їзду по лісах, полях і всьому, щопотраплялопід колеса, з такою швидкістю, з якоюмігїхати велосипедист. У той час цебулаєдинадисципліна, доступна для спортсмена, чия спеціалізація – гірський велосипед.

Згодом, велосипеди ставали більшпрогресивні, рівеньвелосипедистівполіпшувався, що в підсумкупризвело до появи гонок зі стартом з найвищої точки і спуском вниз, до фінішу. Так булопокладено початок даунхілу (англ. Down-hill – «вниз з пагорба»), щоназавждирозділилопозашляховий велоспорт на крос-кантрі (англ. Cross-country – «пересіченамісцевість») і даунхіл.
Не так давно (у Франції в 2003 році) на світз’явиласяще одна дисципліна, якоївдалосяоб’єднатикращірисидаунхілу та крос-кантрі. Вона стала відомапідназвою «Ендуро» (англ. Enduroвід лат. Indurare – винести, витримати, витерпіти).

Ендуро є велогонка, в рамках якоївимірюєтьсятількишвидкістьпроходженняпевнихділянок. Гонщики проїжджаютьтакіділянкипротягом 1-2 днів. На проміжнихвідрізкахтраси заміри не роблять, але гонщик повинен встигнутидоїхати до часу старту наступноїділянки, відомомуйомузаздалегідь. Відстаньміжділянкамиможе бути кількакілометрів і матидосить великий набірвисоти.

Дисциплінаендуроувібрала в себе все найкращещо є в велоспорті: складнікам’янісекції, велика кількість трас на техніку і змагання з самим собою на витривалість.