Підсумки проведення гонки “Za Порогами” 2017

12 листопада в місті Запоріжжя відбулася ендуро гонка “ZA Порогами”. Захід пройшов на мальовничому березі річки Дніпро. Шикарний вид з базового табору, не залишив нікого байдужим. Хоч і за прогнозом обіцяли дощ, що думаю, багатьох учасників засмутило, але в підсумку з погодою дуже пощастило.


На захід приїхали взяти участь 31 райдер з різних куточків України: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Миколаїв, Херсон, Черкаси ну і Запорожці 🙂 А ще близько 150 чоловік, прийшли подивитися і підтримати гонщиків на трасі.

Організатори грамотно підійшли до гонки. У базовому таборі для всіх учасників працювала польова кухня. Хлопці готували дуже смачно і ціни були доступні. Весь захід супроводжувався динамічною музикою, а ведучий горлав весь івент, не давав нікому занудьгувати. Для безпеки учасників, була організована швидка допомога від організації “Червоний хрест”. Благо їх робота практично не знадобилася.

Гонка полягала з двох спец ділянок. Кожному рейдеру надавалася всього одна спроба. За сумою часу цих ділянок і були виведені підсумкові результати. Тренувань і прікаток не було, трасу всі побачили тільки в день гонки, так що все були на рівних.

Гонка ендуро хороша тим, що в ній можна брати участь як на підвісах, так і на хардтейлі. Тут немає штучних трамплінів, тільки природний рельєф, який веде райдера як вниз, так і вгору. Так що місцями потрібно володіти хорошою технікою, щоб подолати кам’яні секції, а так само гарненько вкрутити, щоб заїхати на підйом.

У листопаді сонце сідає рано, тому фінальні заїзди вже проходили в сутінках, а саме нагородження і зовсім пройшло вночі, при світлі ліхтарів. Але все було зроблено на вищому рівні.

Заряд енергії та позитивний настрій на майбутнє отримали не тільки райдери, але і глядачі.

Нижче представлені підсумкові протоколи гонки.